Bordopstillinger til møder

Hvad betyder opstilling?

Det kan have stor betydning for hvilken form for møde man vil invitere til.

  • Skal deltagere kigge på en oplægsholder
  • Skal der arbejdes i mindre grupper
  • Skal i lave teambuilding øvelser
  • Er det et stående-mingle møde

Mulighederne er uendelige, men her har vi lavet et par forslag. 

Ø-opstilling

Bordopstilling

Denne type opstilling er fordelagtig ved workshops eller andre møder, hvor der lægges op til arbejde i mindre grupper. Det vil for deltagerne være en fordel, at de kan koncentrere sig om den gruppe, de selv er en del af. Dog skal man være opmærksom på, at flere af deltagerne kan sidde med ryggen til lærredet. Underviseren skal derfor tilpasse mængden af undervisning ved lærredet, så de deltagende ikke bliver generede af at skulle vende sig på stolen ofte.

Antal personer: 80

U-form

Denne form er rigtig god når man skal kunne være i kontakt med mange på en gang. Her er det muligt for deltagerne at se alle, hvilket gør det nemt at følge med. På samme måde kan underviseren se alle, og samtidig kan underviseren også gå rundt inde i u’et og dermed skabe bedre kontakt til deltagerne.

lal,l,l

lal,l,l

Antal personer: 45/79

Biograf

Bordopstilling

Denne opstilling udnytter lokalets plads optimalt, og der vil være plads til det største antal deltagere. Opstillingen her er bedst egnet til møder eller konferencer, hvor der er mange deltagere, og hvor underviseren taler det meste af tiden. Der skal ved denne opstilling tages højde for, at deltagerne sidder tæt, og at der ikke er noget bord, som deltagerne kan benytte som skriveplads. For arrangøren er Biograf-opstillingen især en fordel, da man kan have mange personer samlet på ét sted.

Antal personer: 150

Samlet

Bordopstilling

En samlet opstilling har mange fællestræk med Ø-opstilling. Den er god til anvendelse ved brainstorm-møder, men også i den grad egnet til mindre interne møder. Deltagerne har let ved at følge samtalen samt komme i kontakt med alle ved bordet. Ved denne løsning skal man dog være opmærksom på, at gruppen let kan blive meget stor og utilnærmelig ved for mange deltagere.

lal,l,l

Antal personer: 38/100

Sildeben

Bordopstilling

Både den opstilling og Skolebord opstilling er meget anvendelig ved dagsmøder, kurser og seminarer. Opstillingen er ikke så pladskrævende og giver god bevægelsesfrihed for alle deltagere. Denne opstilling er bedst med et højt hængende lærred, så deltagerne har frit udsyn og ikke føler, der bliver skygget for dem. Denne er også optimal for underviser, dog kan ulempen være, at deltagere på bagerste række kan gemme sig, hvis de har lyst til at være neutrale.

Antal personer: 48

Skoleborde

Bordopstilling

Både den opstilling og Sildeben opstilling er meget anvendelig ved dagsmøder, kurser og seminarer. Opstillingen er ikke så pladskrævende og giver god bevægelsesfrihed for alle deltagere. Denne opstilling er bedst med et højt hængende lærred, så deltagerne har frit udsyn og ikke føler, der bliver skygget for dem. Denne er også optimal for underviser, dog kan ulempen være at deltagere på bagerste række kan gemme sig, hvis de har lyst til at være neutrale.

Antal personer: 48

NFEKFNEWFNEWF